Tips og tricks til sommerhusturen

Turen i sommerhus er ofte et af højdepunkterne for familierne rundt omkring i landet, og det er en fantastisk måde, at se Danmark på og opleve ting sammen som familie. Vores land byder faktisk på flere forskellige typer af sommerhusområder, som kan nydes. Det kan være alt fra den jyske vestkyst, til de stille skovområder og du kan også opleve kolonihaveidyllen, hvor familier kommer hinanden mere ved. Der er de seneste år kommet større efterspørgsel på køb og leje af sommerhuse, hvilket har gjort de naturrige omgivelser utroligt eftertragtet. Derudover høster sommerhusene også en stor del af turister til Danmark, hvilket er godt for vores fælles BNP.

 

Det gode ved vores lille land er, at alt er i køreafstand, og du kan være fremme i løbet af samme dag. Det gør det hele lidt lettere, og er en ferieform, som er lettere for børnefamilien end en kør selv-ferie til Sydfrankrig eller flyrejse til Thailand. Og derudover er det ofte en hel del billigere.

 

Hvad skal man så have med på sådan en ferie? Det er naturligvis forskelligt fra familie til familie, men tendensen er ofte, at familier gerne vil leve en lidt mere primitiv ”back to nature” tilværelse, når de kommer i sommerhus. Der må godt være lidt Morten Korch idyl med dyreliv, gåture og strandture på agendaen. Så pak det allermest nødvendige og nyd de friske omgivelser af natur og frisk luft. Dog kan et hyggeligt brætspil med familien altid skabe en fantastisk stemning!

 

I 2017 var top-5 af de mest populære sommerhuskommuner: 5: Halsnæs, 4: Syddjurs, 3: Gribskov, 2: Hedensted og 1: Fanø. Fanø er kendt for deres fantastiske strand, hvor du meget ofte kan spotte de mange legesyge sæler, som specielt dukker op ved lavvande og ligger og soler sig. Øen er også rig på fugleliv, og du kan samle familien til en jagt på det gul/orange guld – rav. Hvis du timer dit besøg, så kan du blandt andet opleve dragefestivallen eller fannikkedagen, som er beboerne på Fanøs festdag. Øen besøges via færgerne Fenja og Menja, som tager 10 minutter.