Skal stuen have en opfriskning?

Radiator maling

Er i flyttet i et nyt hus eller lejlighed eller trænger i bare til en renovering og opfriskning af stuen? Så kan i her læse en lille guide om hvordan i kan gribe det an.

Der er løbende forskellige tendenser i markedet og modebilledet som afspejler hvilke farver vi ønsker at have på vores vægge i hjemmet. Men det er ikke kun moden der spiller ind, det er helt klart også den personlige mening. Mange kan bedst lide helt hvide vægge og lofter, mens andre kan lide neutrale eller mere modige farver på væggene. Der er også forskellige er man kan male et rum på. Man kan vælge at male alle vægge i samme farve eller man kan vælge at male en enkelt væg i rummet for at skabe lidt farvespil.

 

Maling til væggene

Når man vælger sin nye vægmaling, skal man være opmærksom på alle de tusindvis af farver som man kan vælge imellem. Man kan næsten få lige den farvenuance man ønsker. Dog er det ikke kun farven man skal vælge, man skal også vælge hvilken glas det skal være. Skal man male et vådrum (måske et badeværelse eller et køkken) så skal man have en glans der kan tørres af og som kan tåle vand. Dette er dog ikke nødvendigt når det drejer sig om stuen.

 

Maling til loftet

Når du er i gang med at give din stue en renovering, så kan det også være en god ide at tjekke efter, om loftet skal males. Det kan godt være man ikke kan se det i dagligdagen, men kigger man lidt mere grundigt efter, så kan man let se om det trænger til maling. De fleste vælger en klassisk hvid maling til loftet.

 

Karme og lister

Det er også en god ide at give stuens karme og lister en gang maling for at fuldende renoveringen. Ved at vælge en passende maling kan du let give lister og karme et nyt look. Det er et af de projekter som du let kan lave selv, da det ikke kræver stor malererfaring. Det kan være en god idé lige at tjekke listerne for huller mm. inden du maler, så vil du nemlig kunne lappe disse med fuge og få et skarpere look.