Sådan maler du på metal | Guide til at male din radiator

Radiator maling

Trænger din radiator til en opfriskning eller skal den have en flot ny farve, så guider vi dig her trinvis til, hvordan du får det flotteste resultat. Det er vigtigt, når der skal males på metal at man anvender en speciel udviklet metalmaling. Denne type har nemlig en ekstrem modstandsevne over for skrammer og stød, er modstandsdygtig overfor rust samt er nem at rengøre. Du kan sagtens videreføre denne guide til dit næste projekt, hvis du for eksempel senere skal have malet et par metal bordben, en gammel metal skammel eller en hel tredje ting – så er du efter denne guide mester i at male metal.

TRIN 1: RENGØR OG SLIB

Start med at få slukket radiatoren, så den ikke er varm og få vasket fedtstof af, så der ikke ligger et lag fedt på radiatoren. Sørg herefter for at du får fjernet løstsiddende eller afskallet maling, så den nye maling ikke kommer på en uensartet overflade. Her kan du bruge finkornet sandpapir (korn 180) til at slibe den mat og afhjælpe gammel slidt maling, hvis dette er tilfældet. Slut af med at fjerne støv fra slibningen med en klud.

TRIN 2: GRUND

Afdæk over og under radiatoren, så du sikrer dig, du ikke rammer væggen bag. Det kan nogle gange være lidt besværligt at komme ind bag radiatoren med en pensel uden at røre væggen bag, så hvis du får dækket af, behøver du ikke at tage højde for ikke at ramme præcis. Giv derefter radiatoren en tur med en grunder, på den tørre og rene overflade. Vælg en grunder, der passer til den overflade, der skal males. Dette kan du altid forhøre dig om, hos dit lokale byggemarked. Påfør en rigelig mængde grunder hele vejen rundt, så holder malingen længere.

TRIN 3: MAL

Påfør din maling på den indtørrede grunder. Her er det vigtigt, du følger tørretiden på grunderen, inden du kaster dig ud i at male. Når du anvender en metalmaling, sikrer du dig en ensartet overflade, idet malingen flyder jævnt og pænt på metal. Giv altid radiatoren to gange maling, så sikrer du dig et flot dækkende resultat.