Leg – en naturlig del af dit barns udvikling

Alle undersøgelser viser, at leg er en uundværlig del af dit barns udvikling. Det er med til at stimulere sanserne, fremme de motoriske evner og ikke mindst forbedre indlæringsevnen. Samtidig er det med til at udvikle dit barns sociale evner og forbedre måden, hvorpå det omgås andre børn. Alle vigtige elementer for at sikre dit barns trivsel i den tidlige fase af livet, men vigtigst af alt, for at sikre det rette fundament til senere hen i livet.

 

Legetøj, der passer til dit barns alder

Dit barn udvikler sig gradvist, og i takt med at det gør det, skal arten af legetøjet gøre det samme, hvis du vil sikre, at det understøtter dette forløb. Hvis du er i tvivl om, hvad du skal købe til dit barn hvornår, kan du med fordel læse med her, hvor vi kommer med masser af inspiration til, hvilken type legetøj, der egner sig i hvilken aldersgruppe.

 

Børn i alderen: 1-2 år

I denne alder vil dit barn typisk være i gang med at lære at gå. Der begynder at komme fart over feltet og mange ting skal opdages og undersøges for første gang. Da barnet her i høj grad er i gang med at udvikle både mobilitet og balance, så er det en god ide med legetøj, som tillader dit barn at bevæge sig. Balancelegetøj, ting, der kan bevæge sig og klodser, som skal stables, vil typisk være et hit i denne periode.

 

Børn i alderen: 2-4 år

I denne alder ser vi typisk, at børn begynder at bruge deres fantasi mere. De begynder i højere grad at imitere deres forældres adfærd, og gøre som dem. Det kommer til udtryk ved, at nøgler og telefoner lige pludselig bliver meget interessante. For at imødekomme dette, er det derfor en god ide med realistisk legetøj som køkkenlegetøj, værktøj, togsæt og dukker.

 

Børn i alderen: 4-6 år

I denne alder er dit barns fantasi i fuldt flor, og det kommer til udtryk ved, at de godt kan lide at lege med ting, som de kan udvikle en karakter og historie til. Bondegårde, sørøverskibe, dukker og figurer er ofte et rigtig stort hit her.

 

Fjernsynets indvirkning på børnenes leg

I takt med, at dit barn bliver ældre, vil fjernsynet og Ipads begynde at trække mere og mere. Noget vi også oplever sætter sit præg på det legetøj, det enkelte barn ønsker at lege med. Det forklarer, hvorfor Frost Barbiedukker, Gurligris-bamser og Paw Patrol legetøj er begyndt at dukke op på de danske legetøjsbutikkers hylder de seneste år. Vil du opmuntre dit barn til at fastholde sin leg i disse år, hvor Tv-serier og spil ellers begynder at friste mere, så kan det være en rigtig god ide at købe netop det legetøj, som figurerer i dit barns foretrukne Tv-show.