Reglerne for shuffleboard er utroligt simple, og minder en hel del om curling. Spillet starter med en opdeling til 2 hold, hvor begge hold starter i samme ende af bordet. Her trækkes der lod om hvem der starter, og herefter glides puckene én efter én afsted mod modsatte ende af bordet. Når alle skud er foretaget, skal points optælle efter placering af skuddene i zonerne. Holdet med den puck som ligger tættest på enden af bordet vinder. Kun holdet med pucken tættest på enden af bordet får point indtil modstanderen får fjernet denne med et skud. Første hold som optjener 15 point, vinder kampen.
Historie
Selvom spillet går under mange alternative navne såsom Shuffleball, Jakkolo og Sjoelbak, så peger de alle sammen tilbage til 1500-tallet, hvor englænderne spillede et spil med en stor mønt, som var cirka en pence værd. Både unge og ældre spillede, og specielt i de store huse i Staffordshire, Winchester og Wiltshire blev der ofte dystet. Selv i det engelske militær blev brætspillet taget ind.
I 1950 som et resultat af anden verdenskrig peakede shuffleboard, hvor sponsorer sponsorerede masser af turneringer, hvor den ene konkurrence rummede 576 tilmeldte hold! I dag er 12 personer optaget i den Amerikanske Hall of Fame, hvor den rummer Sol Lipkin og Mickey Miickens fra New Jersey, Bill Melton og Glen Davidson fra Oklahoma, Denny Busch fra Nebraska, Earl Kelly fra Texas, Jim Foran fra Pacific Northwest, PeeWee Ramos og Bob Miles og Billy Chiles fra Californien.
Spillet i Danmark
I Danmark findes bordene oftest på barer, pubs, fritidshjem, plejehjem, sportsklubber med flere. Det er derfor et spil, hvor der dystes i alle aldre og niveauer og som har en stigende popularitet herhjemme. Spillet fås både i indendørs og udendørs version, så der er ingen undskyldninger for ikke at tage et hurtigt spil med farmor eller over en øl med en kammerat.